A bikák miatt szünetelt az OTP

Vágólapra másolva!
Csütörtök reggel már 9:02-kor felfüggesztették az OTP részvényeivel való kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén. A papírokkal 9:07 óta újra lehet üzletelni. A kereskedés újraindulása után a részvényekkel 3900 forintot, a szerdai zárónál 9,85 százalékkal magasabb áron kereskedtek.
Vágólapra másolva!

Kuti Ákos, a Cashline elemzője elmondta, hogy az OTP a nyitás utáni első ügylettel átléptő a tízszázalékos limitet, aminek követkewztében 2-15 percig tartó felfüggesztést kell kiszabni rá.Öt perc múlva már újra lehetett kereskedni a papírokkal.

Kuti Ákos szerint csütörtökön is a nemzetközi jó hangulat hajtja fel a honi részvények árát, ám az látható, hogy az elmúlt napok nagy neyereségei után visszavett a tőzsde, mert vannak olyanok is, akik nyerséget realizálnak. A szakember szerint az OTP ma akkor érheti el napi 15 százalékos maximumát, ha egy erőteljes amerikai GDP adat okoz újabb világméretű eufóriát.

Az OTP részvényeivel fél 11-kor 3735 forinton kerskedtek, ami 5,21 százalékkal magasabb a tegnapi záró árnál. A lelkesedés a papír iránt az első órához képest tehát enyhült.