A Commerzbank él a német mentőcsomaggal

Vágólapra másolva!
A Spiegel Online hétfői vezető híre szerint a német Commerzbank kihasználja a berlini kormány által felajánlott bankmentő csomagot, és elfogadja az abban foglalt szabályokat. Az adósságleírások utáni garancia mellett a Commerzbank igénybe veszi - méghozzá milliárdos nagyságrendben - a tőkepótlási segítséget is.
Vágólapra másolva!

Itt találhatja a válságról szóló összes hírt!

Erre a harmadik negyedévi kiábrándító eredmények miatt volt szükség. A Commerzbank cserében csökkenti az osztalékot, és visszafogja a bankárok fizetését is. A segély révén az állam gyakorlatilag az egyik legnagyobb tulajdonos lesz a pénzintézetben.

A második legnagyobb német bank 8,2 milliárd eurót hív le az alapból, és további 15 milliárd euró folyósítására kapott garanciát. A Commerzbank ugyancsak hétfőn közölte, hogy a harmadik negyedévet 285 millió euró veszteséggel zárta az egy évvel korábbi 339 millió euró nyeresége után. A stabilizációs alappal létrejött megállapodás hírére hétfőn a frankfurti tőzsdekereskedés kezdete után néhány perccel a Commerzbank árfolyama 6,6 százalékos nyereségen állt.

Mindeközben a Deutsche Bank megismételte: nem kér az államsegélyből. Josef Ackermann, a Deutsche Bank főnöke azzal indokolta ezt, hogy cége továbbra is nyereséges.