Külföldre figyel a forint

Vágólapra másolva!
Nyugodt volt a forint piaca szerdán. Az euró jegyése a szerdai kereskedésben  forint árfolyama alacsony forgalom mellett viszonylag szűk sávban - 257 forint és 260 forint között - mozgott. A következő napokban külföldi események - az EKB kamatdöntése és az amerikai munkaerő-piaci riport megjelenése - befolyásolhatják a magyar deviza kurzusát.
Vágólapra másolva!

Bár az állampapírpiacon fokozódott az aktivitás, jelentősen estek a hozamok, ám ez nem erősítette jelentősen a magyar devizát. Az euró 257-261 forintos sávban töltötte az alacsony forgalmú szerdai kereskedést.

Az elmúlt napokon is nyugalom jellemezte a forint piacát, igaz a volatilitás még így is jóval magasabb volt az átlagosnál. (Az euró/forint keresztárfolyam 257 és 262,50 forint között mozgott.) Úgy tűnik, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió és a Világbank által nyújtott hitel megnyugtatta a befektetőket - derül ki a Raiffeisen elemzéséből, amely szerint a következő hetekben továbbra is változékony árfolyamra lehet számítani, de jelentős elmozdulást egyik irányba sem várható.

A fejlett piacok hangulata befolyásolhatja a feltörekvő piaci eszközök, köztük a magyar deviza mozgását is. A következő napokban a Európai Központi Bank csütörtökön esedékes kamatdöntése, illetve a pénteken megjelenő átfogó amerikai munkaerő-piaci riport lesz. Ha a tengerentúli statisztika a pesszimista várakozásokhoz képest is negatív meglepetést okoz, az kedvezőtlen lehet a részvénypiacok és a feltörekvő piaci eszközök szempontjából is.