Zsugorodnak a befektetési alapok

Vágólapra másolva!
A befektetési alapokból októberben 275 milliárd forint tőkét vontak ki a befektetők, a piaci teljesítmények pedig további 111 milliárd forinttal csökkentették az alapok vagyonát - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) hétfőn.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A szövetség tagjai által kezelt befektetési alapok összvagyona 12,8 százalékkal csökkent idén októberben, és a hónap végén 2645 milliárd forintot tett ki.

A legnagyobb veszteséget az ingatlanalapok szenvedték el: ezekből októberben 112 milliárd forint tőke távozott, és a korábbi hónapok pozitív hozamával szemben 2,1 milliárd forint veszteséget hozott a piaci teljesítményük is. Az ingatlanalapok vagyona így egy hónap alatt 20,8 százalékkal csökkent, október végén 433 milliárd forint volt, míg egy hónappal korábban 547 milliárd forintot tett ki. Részesedésük az összes alap vagyonán belül 16,4 százalékra zsugorodott a szeptemberi 18,1 százalékról.

A hazai ingatlanalapok alapjainak vagyona októberben 20,2 százalékkal 76,5 milliárd forintra csökkent, egy hónappal korábban még 96 milliárd forint volt a vagyonuk.