A Renault-csoport tulajdonában lévő Dacia üzeme november 20-a és december 7-e között leáll a gyártással a kereslet visszaesése miatt - jelentette be a cég.

A Dacia októberben már négy napra leállította Pitestiben a Dacia Logan és a Sandero modellek összeszerelését. A Mediafax hírügynökség híre szerint a dolgozók a leállás ideje alatt bérük 85 százalékához jutnak hozzá.

Októberben Romániában 30 százalékkal csökkentek a gépkocsieladások az előző év azonos időszakához képest, amiben részben a dráguló hitelek és a használt autók importjának megugrása is közrejátszott. Az olcsó árkategóriába sorolt Dacia Logan és Sandero típusokat a változás eddig kevésbé érintette: ezek exportja ugyanis októberben 20 százalékkal növekedett. A Dacia viszont az év egészére vonatkozó eladási célját  270 ezerre szállította le a korábbi tervben szereplő 310 ezerről.

Az év első tíz hónapjában Dacia 224 ezer autót értékesített, amivel felülmúlta a múlt évi teljesítményét, 2007-ben ugyanis közel 223 ezer darab modell talált gazdára.