Két biztosító nyert a MÁV tenderén

Vágólapra másolva!
A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. által biztosításokra kiírt tárgyalásos közbeszerzést két biztosító, az Allianz Hungária Biztosító Zrt. valamint az Union Vienna Insurence Group Biztosító Zrt. nyerte - az eredményhirdetés a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Vágólapra másolva!

A MÁV vagyonbiztosítását 44 millió forint értékű vagyontárgyra az Allianz Hungária Biztosító Zrt. nyerte, az eredetileg becsült biztosítási díj 800 ezer forint volt, a szerződött összeg 294 ezer lett.

A MÁV hivatalosan külföldre utazók keretnapos utasbiztosítását az Union Biztosító nyerte. Ez évi 1000 napra (+30 százalék) szólt. Az eredetileg becsült kétmillióval szemben 383 500 forint díjjal győzött az Union.

Egy hasonló biztosítást a MÁV-Start Zrt. esetében évi 600 napra (+50 százalékra) szintén az Union Biztosító nyerte a becsült egymillió helyett 265 500 forint díjjal.

A MÁV- Trakció Zrt. ugyanilyen biztosítását is az Union nyerte, évi 200 napra (+80 százalékra), 1 millió forint helyett 106 200 forinttal. A MÁV-Trakció vezetői felelősségbiztosítását is kérte, négy főre. Ezt a részt az Allianz Biztosító nyerte, a becsült tízmillió helyett 9,6 millió forinttal.

A MÁV-Trakció munkabaleset-, életbiztosítás és munkáltatói felelősségbiztosítását az Allianzzal kötik meg. A szerződés 5100 munkavállalót érint, a becsült 19 millió forint helyett 13,18 milliós díjjal.