A bankcsomag elbukott a bizottság előtt

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfői ülésén elutasította, vagyis nem találta általános parlamenti vitára alkalmasnak a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának erősítéséről szóló törvényjavaslatot, illetve ehhez kapcsolódóan az ez évi költségvetés módosítását.
Vágólapra másolva!

A "bankmentőcsomag" néven ismertté vált törvényjavaslatot csak a szocialista honatyák támogatták, az ellenzék részéről több kifogást is felvetettek. Az ellenzéki képviselők közül többen például alkotmányosság szempontjából aggályosnak találták a törvényjavaslatot, emellett úgy vélték, hogy az életbe lépése túlzott jogokat adna az államnak a pénzintézetek irányításában.

Veres János az ülés után újságíróknak nyilatkozva sajnálatát fejezte ki, hogy a bizottság nem támogatta a törvényjavaslatot, úgy fogalmazott, hogy ezzel a bizottság nem adott lehetőséget arra, hogy Magyarország ledolgozza versenyhátrányát a többi európai országhoz képest.

A pénzügyminiszter kiemelte: mivel más bizottságok támogatták, azaz általános vitára ajánlották a bankmentőcsomagot, a kormány az általános vita során kész módosítani néhány pontján a tervezett új törvényt.