Fekete évre számít a TVK

Vágólapra másolva!
A Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) számára 2008 fekete év lesz, ennek oka külső tényezőkben, elsősorban az alapanyag és a termékek árak hektikus változásában keresendő - mondta Hodossy Gyula vezérigazgató-helyettes keddi sajtótájékoztatóján.    
Vágólapra másolva!

A Mol-csoporthoz tartozó cégnél nincs "pánikhangulat" annak ellenére, hogy a harmadik negyedév végére a társaság vesztesége megközelítette a 4,2 milliárd forintot - jelentette ki Hodossy Gyula.

A tiszaújvárosi társaság az év első negyedében még 3 milliárd forint nyereséget ért el; a második negyedben megfordult a trend, 6 milliárd forint volt a veszteség; a harmadik negyedben viszont ennél sokkal jobban szerepelt a társaság, utóbbi időszakban 240 milliós mínuszt halmozott fel a társaság.

A vezérigazgató-helyettes hozzátette: az októberi számok további jelentős javulást mutatnak, így nem valószínű, hogy a 4,2 milliárd forintos negatív eredmény tovább romlik. Tavaly okkal szebben festett a cég mérlege, a bázisidőszakban elért profit ugyanis meghaladta a 21 milliárd forintot.

A befektetőknek nagyon nem tetszik a cég beszámolója, a TVK jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén nem sokkal 14 óra után 2800 forint körül járt, ami több mint 6 százalékos mínusznak felel meg. Az anyavállalat piacát is az eladók uralják, a Mol 6,2 százalékkal 9380 forintra gyengült. A börze irányadó mutatója felülteljesíti az említett papírokat, ám az említett pontban mért 11 370 pontos érték így is vaskos, 3,4 százalékos veszteséget jelent a hétfői végeredményhez képest.