Obamára hagyják a bankmentés másik felét

Vágólapra másolva!
A Bush-adminisztráció a Bloomberg hírügynökség értesülései szerint nem fogja kérni az amerikai törvényhozást arra, hogy szabadítsa fel a bankmentő csomag második részét. Vagyis a 700 milliárd dolláros bankmentésből "csak" 350 milliárdot költenek el Bushék, a többit Obama új kormányára bízzák.
Vágólapra másolva!

A válság további híreit itt olvashatja

A jelenleg kormányzó republikánusok még 10 hétig vannak hatalmon, és eddig 290 milliárd dollárt - az első szakaszban jóváhagyott összeg 83 százalékát - költötték el, illetve ekkora összeget kötöttek le. Az amerikai kormány 125+125 milliárd dollárt költ 9 nagybank és több kisebb bank részvényeinek megvásárlására. Így tőkét biztosítanak a bajba jutott, megingott vagy egyszerűen csak friss tőkére szoruló pénzintézeteknek. A program során kapott már a pénzből a Citigroup és a Wells Fargo, de az AIG biztosító is - idézi fel a Bloomberg.

Az amerikai kormány ezzel változtatott az eredeti terveken, és nem a bankok rossz befektetéseit vásárolta ki, hanem magukat a pénzintézeteket vásárolta fel - legalábbis részben.