Semleges nyitás Nyugat-Európában

Vágólapra másolva!
A jelentősebb nyugat-európai tőzsdék (London, Frankfurt, Párizs) mind picit a csütörtöki záró érték fölött nyitottak. A nyitás utáni korai mozgás már vegyesre sikerült, egyedül a CAC (Párizs) maradt pozitív tartományban (0,2 százalék), London 2 százalék, Frankfurt 0,3 százalék körüli veszteségben volt 9 óra 20 perckor.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

10 órakor kiderült, hogy az eurózóna ipari teljesítménye messze alulmúlta az elemzők várakozásait, és az EU történetének leggyatrább adatát produkálta. Ennek ellenére a befektetők nem estek kétségbe: 12 órára az összes vezető index szolid nyeresgéet jelzett. Az FTSE 0,7, a DAX 0,6, a CAC pedig 0,8 százalékot emelkedett.

A világ nagyobb tőzsdéi eltérően zártak: Amerika megint bukott, viszont a határidős indexek (S&P 500, DJ Stoxx 50) pozitív fordulatot vettek és az ázsiai tőzsdéken megfordult a kereskedés iránya. Rövid távon tehát úgy néz ki, pozitív meglepetés jön.

Hosszabb távon azonban komoly gondban vannak a piacok - fogalmaztak a Raiffeisen elemzői. A befektetők és a cégmenedzsmentek is hosszú recesszióra rendezkedtek be.