Nem kérnek segélyt a magyar brókerek

Vágólapra másolva!
Cselovszki Róbert, a BÉT alelnöke, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója szerint "annyira gyorsan jött a válság, mint amikor gyorsvonat száguld át rajtunk".
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaságnak adott nyilatkozatában úgy fogalmaz a befektetési szakember, hogy "most már talán látszik az egyik alagútnak a vége, mert itt ráadásul nem is egy alagút van".

Már csak azért is ambivalens a kép szerinte, mert "elég csak arra gondolunk, hogy októberben annyi friss pénz áramlott a tőkepiacra és annyi új számla nyílt, mint a legszebb időkben, a 90-es években lebonyolított részvénykibocsátások idejében".

Nem kell segély

Cselovszki szerint a hazai piacon megmaradt brókercégek az elmúlt 15-20 év krízisei alatt sok mindenen átmentek, ami szűrte, tisztította a piacot.

Emellett szerinte ma már a brókercégek tevékenységi körei és bevételi forrásai annyira megosztottak és diverzifikáltak, hogy a válság miatt nem kell konszolidációtól tartani.

"Ennek megfelelően a gondolata sem merült fel semmiféle kormányzati mentőcsomagnak, ennek a szektornak erre nem lesz szüksége" - mondta Cselovszki a gazdasági napilapnak.