Vágólapra másolva!
Pénzügyi megrázkódtatást él át a világ és nem általános gazdasági válságot - mondta Csaba László akadémikus hétfőn, az MKB Bank által szervezett "Vergődés vagy kilábalás" című budapesti konferencián.
Vágólapra másolva!

A Közép-európai Egyetem professzora figyelmeztetett: a várakozásoknak óriási szerepe van a gazdasági helyzet alakításában, s a pesszimizmust nem támasztja alá a világkereskedelem alakulása, amely tavaly hat százalékkal bővült, az idén öt százalékkal nő és jövőre várhatóan 2-3 százalékkal.

Demján Sándor szerint hosszú válságra kell készülnünk. A TriGránit Fejlesztési Zrt. elnöke ismét elmondta: csak átfogó reformokkal lehet radikálisan javítani Magyarország versenyképességén, de ehhez nagykoalíciós politikai felállás szükséges.

Bár az adórendszer szükséges változtatásához jelenleg igen szűk a gazdaságpolitika mozgástere, a következő három-négy évben a GDP 50 százalékáról 40 százalék alá kell szorítani az újraelosztás arányát - jelentette ki Oszkó Péter. A Deloitte elnök-vezérigazgatója szerint csak a költségvetési kiadások csökkentése adhat alapot a már "százszor elmondott adó és járulékcsökkentések bevezetésére".