Továbbra is népszerű a lakás-előtakarék

Vágólapra másolva!
Nem csappant meg a lakossági érdeklődés a lakás-előtakarékosság iránt a pénzügyi válság idején sem, legalább is erre enged következtetni, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. az idén, az első kilenc hónapban lényegesen magasabb értékben kötött lakás-takarékpénztári szerződést, mint egy évvel korábban - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Októberben a lakossági megkeresések és az üzletkötőnek jelentkezők száma is nőtt - tették hozzá. Míg 2007 első háromnegyed évében 96 ezer új megtakarítási szerződést kötött a cég, 2008 ezen időszakában 108 ezret.

Az idén januártól szeptember végéig a Fundamenta 240 milliárd forint szerződéses összegben kötött új üzletet, ami mintegy 15 százalékkal több, mint a 2007 első kilenc hónapjában. Egy szerződés átlagos értéke a tavalyi 1,75 millió forintról idén 1,9 millió forintra nőtt.

A Fundamenta Személyi Bankár hálózat tapasztalata szerint októberben a korábbiakhoz képest 30-35 százalékkal több megkeresést regisztráltak a hálózat munkatársai, noha az aktív értékesítési rendszerben jellemzően az üzletkötők keresik meg az ügyfeleket, most azonban a lakosság aktivitása is megnőtt.

Jelentősen gyarapodott a Fundamenta ügyfélköre is. Idén szeptember végére 576 ezerre nőtt a megtakarítási szerződések száma, ami nem tartalmazza a hitelszerződésekét. A szerződéses összeg 20,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, így a szerződésállomány értéke 2008. szeptember végén már 1072 milliárd forint volt.

A tavaly szeptember végi szinthez képest 32 százalékkal 158,26 milliárd forintra nőtt a Fundamenta-Lakáskassza betétállománya - fűzik hozzá.