Létszámleépítést tervez a Delphi Hungary

Vágólapra másolva!
Kétszázötven dolgozóját bocsátja el a jövő év első negyedévében a jelenleg még 1150 főt foglalkoztató, szombathelyi Delphi Hungary Kft. - közölte Karl Aschemann ügyvezető igazgató.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt

A csoportos létszámleépítés szándékát már bejelentették a dolgozóknak, de annak részleteiről még csak most kezdődnek az egyeztetések, egyelőre felmondólevelét sem kapta meg senki.

Az igazgató tájékoztatása szerint a leépítések egyaránt érintik majd a fizikai és adminisztratív dolgozókat az autókba szerelhető szórakoztató elektronikai termékeket, légzsákok és autóklímák elektromos vezérlését és autók elektromos vezetékeit gyártó cégnél.

Három fő ok

"A leépítésnek három fő oka van, amelynek természetesen mindegyike összefügg a világban zajló negatív pénzpiaci és gazdasági folyamatokkal" - mondta az igazgató.

A termelés volumene az utóbbi hónapokban erőteljesen visszaesett a szombathelyi gyárban, ezen kívül a Delphi úgy döntött, egyelőre leállítja azt a programot, amelynek keretében 2009-től légzsákok és kormánykerekek gyártását helyezték volna át Szombathelyre a Delphi egy másik országban lévő üzeméből.

A harmadik ok

A harmadik ok, hogy a cég egyik jelentős vevője úgy döntött, átveszi azt a tevékenységet, amelyet eddig a szombathelyi Delphi üzem végzett, és saját maga gyártja tovább a terméket.

Az igazgató - üzleti okokra hivatkozva - a termelés volumenének csökkenéséről, valamint azokról a termékekről amelyeknek megszűnt a gyártása, nem kívánt bővebbet mondani.