Csalásgyanú a Mota-Engil hazai leányánál

Vágólapra másolva!
Magyarországi vállalata teljes vezetőségét menesztette, és a csalás gyanújába keveredett igazgatóját feljelenti a portugál Mota-Engil csoport. - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Portugália legnagyobb építőipari csoportja, a Mota-Engil bejelentette: könyvelési szabálytalanságokat fedezett fel a tulajdonában lévő, főleg építési kivitelezésekkel foglalkozó Mota-Engil Magyarország Beruházási és Építőipari Zrt.-nél.

Az előzetes becslések alapján az adózás utáni eredményben 15 millió euró negatívum mutatkozik. A portugál cég szerint a magyar egység egyik igazgatójának tisztességtelen intézkedéseiből fakad a veszteség. A csalásra utaló bizonyítékok birtokában a magyar üzletág teljes vezetőségét eltávolították. Az anyacég jogi lépéseket kezdeményez az igazgatóval szemben.

A portugál cég másik magyar érdekeltségét, a Lágymányosi-öböl körül építkező Öböl XI. Kft.-t nem érinti az anyavállalat vádja. A kft. egyik épülő irodaházának fővállalkozója a Mota-Engil Magyarország Zrt., ám az építkezés a Világgazdaság értesülései szerint rendben zajlik. A lapnak a Mota-Engil Zrt. központjából nem kívánták kommentálni a portugál csoport nyilatkozatát.

A Mota-Engil Magyarországon elsősorban út- és vasútvonalak építésével és rekonstrukciójával foglalkozik. Honlapjának tanúsága szerint egyebek mellett az M3-as autópálya bizonyos szakaszainak megépítése és felújítása, Heves és Békés megyei főutak építése tartozik a referenciái közé. Jelenlegi projektjei között is találni útrekonstrukciót és autópálya-építést.