Csődben az USA egyik fő médiacége

Vágólapra másolva!
Csődöt jelentett hétfőn a Tribune amerikai lapkiadó birodalom, amely olyan vezető újságok tulajdonosa, mint a Chicago Tribune és a Los Angeles Times. A The New York Times Company pedig jelzáloghitelt tervez felvenni manhattani székházára.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt

Csődöt jelentett hétfőn a Tribune amerikai lapkiadó birodalom, amely olyan vezető újságok tulajdonos, mint a Chicago Tribune és a Los Angeles Times. A The New York Times Company pedig jelzáloghitelt tervez felvenni manhattani székházára.

A csődvédelem idején a cég folytatja saját átszervezését, és továbbra is kiadja a Chicago Tribune, a Baltimore Sun és a Los Angeles Times című lapokat, valamint fenntartja tévéállomásait is.

A Tribune Company a legnagyobb olyan amerikai médiavállalkozás, amely a dolgozók tulajdonában van - írja a társaság honlapja. A csődvédelem azt jelenti, hogy a céget nem számolják fel egyelőre, és időt kap adósságainak rendezésére, illetve a vállalat átszervezésére, karcsúsítására.

A Tribune 13 milliárd dollár adósságot halmozott fel. A médiakonglomerátumra óriási nyomás nehezedett annak következtében, hogy a recesszió miatt a reklámbevételek idén meredeken zuhantak.

Ugyancsak hétfői hír, hogy a vezető amerikai liberális napilap, a The New York Times tulajdonosa 225 millió dollár jelzáloghitelt vesz fel közép-manhattani irodaházára a likviditási válság elkerülésére.

A The New York Times Company 58 százalékban tulajdonolja a nyolcadik sugárúton levő 52 emeletes, 140 ezer négyzetméter területű vadonatúj felhőkarcolót.

A lapkiadó egyik 400 millió dolláros hitelkerete májusban jár le, és a jelenlegi gazdasági helyzetben, a lap romló pénzügyei mellett nehéz volna találni helyette újat, ezért döntött a cég úgy, hogy jelzálogkölcsönt vesz fel a székház terhére.

A Standard and Poor's hitelminősítő a napokban csökkentette a Times Company besorolását a befektetési szint, vagyis BBB- fokozat alá, és a Moody's Investors Service is jelezte, hogy hasonló lépést fontolgat.