Az autómentő program húzta Amerikát

Vágólapra másolva!
A Dow Jones 100 pont körüli erősödésben kezdte a szerdai kereskedést, ám a nyereség nem sokkal a nyitás után már 245 pontos veszteségbe fordult.
Vágólapra másolva!

Az amerikai bankmentő csomag mindinkább kézzelfogható volta egyre markánsabb hatást gyakorol a tengerentúli piacokra, a megegyezés közeledtéről szóló hírek nyitásra a pozitív tartományba tudták húzni a Dow Jones ipari indexet (DJIA). A mutató 30 komponense közül 27 nyereséggel indult, az erősödést az Alcoa 6 százalékal vezette, de nem startolt rosszul a General Motors sem a 3 százalékos izmosodással.

Nem sokkal később fordult az állás, a DJIA veszteségbe fordult, az esés mértéke 242,85, 2,7 százalék volt. A kereskedés elején húzó papírok nyeresége gyorsan olvadt, az Alcoa 0,44 százalékra küzdötte le magát. Érdekes, hogy a GM ezzel szemben további 1,4 százalékot fogott a kezdeti 3 mellé.

Növelte nyitáskori előnyét mind a Standard & Poor's 500, mind pedig a technológiai index, a Nasdaq Composite. Az S&P's 500 nyeresége 0,8-ről 1,6 százalékra, aNasdaqé 0,7-ről 1,5 százalékra.