Beindult a Csillagszóró II., kaszált a fogyasztóvédelem

Vágólapra másolva!
November 20. és december 6. között a hatóságok szakemberei több mint 11 ezer ellenőrzést hajtottak végre a Csillagszóró II. nevű fogyasztóvédelmi ellenőrzési program keretében, amelyek során 2275 esetben mintegy 420 millió forint bírságot szabtak ki a jogsértő vállalkozásokra - mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón Kondorosi Ferenc. Az akciósorozat január 4-ig tart.
Vágólapra másolva!

A bírságok mellett közel 470 millió forint értékben szoftvereket, 16 millió forint értékben ruhákat és cipőket, 10 millió forint értékben CD-ket és DVD-ket foglaltak le a hatóságok szakemberei. Emellett közel 25 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.A program során 28 üzletet zártak be, 15 vállalkozás tevékenységét függesztették fel és több mint 300 esetben megtiltották különböző munkaeszközök használatát.

Kondorosi Ferenc kitért arra, hogy több száz autóbuszt és közel száz autóbontót is megvizsgáltak.

A kormánybiztos azt mondta, hogy sokszor maguk az ellenőrzöttek kérték a vizsgálatot, és kiemelte, hogy egyre több esetben jellemző a számlaadás. Kondorosi Ferenc felhívta a figyelmet az új kihívásokra is. Ezek között említette az étrend-kiegészítők hamisítását és az élelmiszerbűnözést.