A Nomura sokat veszíthet Madoff csalásán

Vágólapra másolva!
A Nomura Holdings japán befektetési csoport hétfőn közölte, hogy 27,5 milliárd jent (303 millió dollárt) fektetett a kötvénycsalással vádolt Bernard Madoff amerikai üzletember fedezeti alapjába, és ezt a pénzt elveszítheti.
Vágólapra másolva!

A Nomura közleményében mindazonáltal hangsúlyozta, hogy ezen összeg elvesztése "korlátozott hatással" lenne a befektetési csoport tőkéjére.

Előző nap a BNP Paribas francia bank - az euróövezet legnagyobb bankja - közölte, hogy 350 millió eurós veszteség éri, ha kiderül, hogy elúszott a Wall Street-i fedezeti alapba helyezett befektetése.

A USA Today című amerikai lap vasárnap számolt be arról, hogy a Wall Street történetének talán legnagyobb, 50 milliárd dolláros, piramisjátékhoz hasonlító kötvénycsalásával vádolják Bernard Madoffot.

A volt Wall Street-i veterán cégét azzal vádolja a manhattani ügyészség és a tőzsdefelügyelet, hogy egyes befektetők pénzét rossz kereskedések miatt elvesztette, majd a veszteségeket elrejtette más befektetők pénzével. Madoff csalássorozata akkor omlott össze, amikor ügyfelei már 7 milliárd dollár visszatérítését kérték a múlt héten, és a veterán bróker ezt nem volt képes teljesíteni.