Öltönyt lehet venni UBS-részvényekért

Vágólapra másolva!
Negyvenszázalékos árfolyamnyereséggel szabadulhat meg a svájci UBS Bank részvényeitől az, aki öltönyt vásárol a bankpapírokkal egy zürichi üzletben. Bár még senki nem fizetett részvényekkel, rengeteg érdeklődőt odavonzott az akció.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az európai bankok közül mostanáig az UBS szenvedte meg leginkább a pénzügyi válságot. A világ legnagyobb vagyonkezelőjének mondott bank 49 milliárd eurónyi veszteséget kényszerült leírni, és részvénye több mint kétharmadot veszített az értékéből az év eleje óta.

A részvény árfolyama november 20-án érte el a mélypontot, akkor 11 frank (1860 forint) alá esett. A legutóbbi kereskedési napon, pénteken 14,41 frankon zárt a svájci tőzsdén. "Mi 21 frankos árfolyamon számítjuk be UBS-részvényeit vásárlásaihoz" - hirdeti egy plakát Zürich belvárosában, a bank székházától néhány utcányira a Premier öltönyszaküzlet kirakatában.

"Az ötlet azon a napon született, amikor a legmélyebb pontra zuhant az árfolyam. Azt gondoltam, hogy ennyire nem lehet gyenge az UBS részvénye, és most lenne érdemes bevásárolni belőle" - mondta Marcel Gayer, az öltönybolt tulajdonosa.

A Premierben Armanitól Ermenegildo Zegnáig sok nagy márka kapható. Eddig még senki sem fizetett a bajba került UBS részvényeivel, de az akció így is nagy siker. "Már több százan megálltak a kirakat előtt, hogy megnézzék a plakátot. Erről beszél szinte az egész város" - mondta Gayer.

Az ajánlat az év végiéig érvényes, és ha akad vásárló, aki bakrészvénnyel fizet, akkor "megtartom a papírokat és remélem, hogy nyereséges lesz a befektetés" - mondta az üzletvezető.