Milliárdos fejlesztés Veszprémben

Vágólapra másolva!
A veszprémi önkormányzat 1 milliárd 80 millió forintos turisztikai fejlesztést valósít meg az elkövetkező két évben a vár és a vadaspark környékén és a viadukt alatti Séd-völgyben - közölte Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kedden sajtótájékoztatón Veszprémben.
Vágólapra másolva!

A "Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében" elnevezésű projekthez 860 millió forintos kiemelt kormányzati támogatáshoz jutott a város - tette hozzá.

A támogatási összegből rendbe hozzák az Árpád-házi királyok uralkodása idején épített Veszprémvölgyi apácakolostort, a jezsuita templomot és a Margit-romokat, 12 hektáros közparkot alakítanak ki a vár és a vadaspark között (sétányokkal, játszótérrel), valamint felújítják a Szent Benedek-hegy sétányait is - mondta a fejlesztési tanács elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a fejlesztés összekapcsolódik a katolikus főegyházmegye által a várban kialakítandó Szent Ferenc látogatóközponttal, amelyhez a nyáron nyert 750 millió forintos támogatást a veszprémi katolikus érsekség.

Az elnök megemlítette, hogy 2006 óta Veszprém összesen 6,2 milliárd forintnyi központi (uniós és hazai), illetőleg regionális támogatást nyert el.

Debreczenyi János, Veszprém fideszes polgármestere elmondta: a 860 millió forintos kiemelt kormányzati támogatáshoz 220 milliós önrészt tesz hozzá a város. Tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárás 2009 februárjára fejeződik be, a munkálatok májusban kezdődhetnek el, s a milliárdos fejlesztés befejezésének 2010 szeptembere a határideje.