Apró veszteséggel zárt kedden a BUX

Vágólapra másolva!
Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,41 pontos, 0,44 százalékos csökkenéssel, 11 740,99 ponton zárt kedden.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma 12,9 milliárd forint volt, ami a 21,5 milliárdos éves átlagtól jelentősen elmarad.

Az OTP-részvények ára 0,9 százalékkal 2785 forintra emelkedett, a bankpapír forgalma 7 milliárd forintot tett ki. A Mol papírjaival 2,5 milliárd forintért kereskedtek, a részvények ára 3,6 százalékkal 9000 forintra zuhant.

A Richter-részvények 26 875 forinton zártak, ami a legutolsó záróárhoz képest 2,4 százalékos erősödés. A papír forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Magyar Telekom papírok 1,7 milliárd forintos forgalommal 550 forinton zártak, ami 0,4 százalékkal alacsonyabb, mint a tegnapi záró érték.

Már az ünnepekre készülnek a brókerek, legalábbis a forgalom arra utal, hogy a részvények helyett inkább a karácsonyi ajándékok vételével foglalkoznak. Erre utal az iránytalan kereskesdés is, a tőzsdének ma az amerikai nyitás volt a támasza. New Yorkban a Fed várható kamatdöntése miatt élénk a piac, a jó nyitás egy picit dobott a budapesti vezető mutatón is.

Jelentős makroadat nem érkezett a nap folyamán, a budapesti tőzsdét a hazai események közül egyedül a december 22-i jegybanki kamatdöntés bolygathatja meg. Év végéig nyugodt kereskedésre lehet számítani.