Építőipari csúcsot tervez a parlament

Vágólapra másolva!
A szakmai szervezetekkel kibővített ülést tart ma a gazdasági bizottság, ahol a kormány és a Fidesz is javaslatokat tesz az építőipar helyzetének javítása érdekében. Nem kizárt, hogy a tanácskozás egy újabb, az építőipar helyzetével foglalkozó gazdasági csúcs összehívására tesz javaslatot.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára, valamint a Fidesz politikusa, Matolcsy György ismerteti majd saját javaslatait az építőipar helyzetének javításáról a gazdasági bizottság szerdai ülésén - mondta Podolák György, a bizottság szocialista elnöke.

Az ülésre meghívták az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége, az Építéstudományi Egyesület, a Hídépítő Zrt., a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a Közbeszerzések Tanácsa, valamint a Magyar Lakásépítők Országos Szövetsége képviselőjét.

Podolák György azt mondta, a szakmai szervezetektől azt várják, mondják el, miben szeretnének kormányzati, parlamenti segítséget kérni, szerintük miben kell határozottan, gyorsan lépni. A bizottsági elnök szerint elképzelhető, hogy a mai ülést követően újabb gazdasági csúcs összehívására tesznek javaslatot, ami az építőipar helyzetével foglalkozna, akár a bankszektor bevonásával.