Létszámleépítés után állásbörze Zalában

Vágólapra másolva!
A zalaegerszegi GE Lighting Hungary Tungsram Zrt. és a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. csoportos létszámleépítéssel elbocsájtott dolgozóinak állásbörzét szerveztek a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ zalaegerszegi kirendeltségén, szerdán.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Fábiánné Badacsonyi Ágnes, a kirendeltség vezető helyettese elmondta, hogy a munkaadói és munkavállalói találkozót a hiányszakmákban - lakatos, hegesztő, esztergályos, gépkezelő, villanyszerelő - hirdették meg. Az állásbörzére a Tungsram elbocsájtott dolgozói közül 39-en, a Zalabaromfi dolgozói közül pedig 53-an kaptak meghívást: közülük 50-en, nagyrészt 50 év feletti álláskeresők jelentek meg.

A börzén résztvevő, hét munkaadó cég 15 műszaki és fémipari állást hirdetett meg, január elejétől pedig újabb munkavállalók számára tudnak majd állást biztosítani.

Völler Ferenc, a Völler-Vill Kft. képviselője elmondta, hogy két villanyszerelőt azonnal tudnának foglalkoztatni. A megüresedett munkaköröket lassan már egy éve nem tudják betölteni. Völler Ferenc megjegyezte: "érdeklődés ugyan van, de olyan megbízható munkavállalót, aki valóban dolgozni akar, még nem találtak." A bérezésről mindössze annyit árult el, hogy a minimálbérnél magasabb összeget tudnának fizetni.

Fábiánné Badacsonyi Ágnes szerint az állásbörze legfőbb célja, hogy megelőzzék a munkanélküliséget, az elbocsájtott dolgozók ne váljanak munkanélkülivé. A munkaügyi központ januárban hasonló állásbörzét szervez a létszámleépítés során elbocsájtott élelmiszeripari szakmunkásoknak.