Felfüggesztették a Malév közgyűlését

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették és 30 napon belül folytatják a Malév pénteki rendkívüli közgyűlését, amelynek összehívásáról még november végén döntött a légitársaság igazgatósága a cég tőkehelyzetének rendezése érdekében.
Vágólapra másolva!

A Malév pénteki közleménye szerint a közgyűlésen a Malév 99,95 százalékos tulajdonosának képviselői az AirBridge Zrt. igazgatósága döntésének megfelelően indítványozták a közgyűlés felfüggesztését és későbbi folytatását.

Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője az MTI-nek elmondta: a Malév - hasonlóan a légiközlekedési iparág többi szereplőjéhez - az idén számos nehézséggel szembesül, az első félévben a kerozin "hihetetlen mértékű" drágulásával, a második félévben az egyre erősödő világgazdasági recesszióval, majd december 10-től a Budapest Airport munkavállalóinak sztrájkjával.

Mindezek ellenére a légitársaság működik, a péntekre összehívott és 30 napon belül újra összeülő közgyűlés pedig rendezni fogja a Malév tőkehelyzetét - hangsúlyozta.

A sajtóban megjelent, a tulajdonosi szerkezettel kapcsolatos találgatásokkal a Malév nem kíván foglalkozni - szögezte le, megerősítve, hogy a légitársaság jövőjéről, tőkehelyzetének rendezéséről a közgyűlés hivatott és fog is dönteni.