Ismerkedik a veszteséggel a Toyota

Vágólapra másolva!
Az utóbbi 65 évben először szerepelhet veszteség a Toyota éves jelentésében. Mivel a világgazdaság szűkül, a jen pedig tovább erősödik a dollárral szemben, valószínűleg a cég múlt havi profitfigyelmeztetése is kevésnek bizonyul, és az éves szintű veszteség sem lesz elkerülhető - írja a Motorauthority internetes oldal.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Toyota november közepén már kiigazította idei profittervét, december 22-én hétfőn pedig a jövő évi eladási terv is napvilágot lát. Az áprilistól szeptemberig terjedő időszak eredménye már ismert, ekkor 6,6 milliárd dolláros profitot ért el a japán autóóriás. A következő októbertól márciusig terjedő időszakra azonban masszív visszaesést jósol a cég, így az egész év könnyen lehet, hogy a második világháború után először hoz vezteséget a cégnek (Japánban a tőzsdei cégek üzleti éve áprilistól márciusig tart).

A kudarc elkerülése érdekében a cég új modellek piacra dobásán dolgozik. Emellett csökkenti azon költségeit, amelyek közvetlenül a fogyasztási célra termelt autókhoz kapcsolnak, így a cég kisebb kutatási összegeket szán a motorsportok területére is - írja a Motorauthority.