Cseh olajfinomítót venne a PKN Orlen

Vágólapra másolva!
A lengyel PKN Orlen cseh érdekeltsége, az Unipetrol emelni kívánja részesedését a Ceska Rafinerska (CR) olajfinomító társaságban, amennyiben a Shell 16,3 százalékos pakettjének eladása mellett dönt - közölte Wojciech Ostrowski, az Unipetrol alelnöke a PAP hírügynökséggel.
Vágólapra másolva!

Az Unipetrol jelenleg a Ceska Rafinerska részvényeinek 51,23 százalékát birtokolja. Az Unipetrolnak a Pap Oil benzinkút hálózat megvásárlására tett kísérlete kudarcot vallott, ezért most egyes kutak felvásárlásával bővíti hálózatát. Jelenleg saját Benzina kúthálózatának arculatváltásán is dolgozik. - A változtatások már kezdik éreztetni hatásukat. Az értékesítés 2 százalékkal bővült, miközben a piac összforgalma 1,5 százalékkal csökkent - mondta az alelnök, hozzátéve, hogy a benzinkutak üzleteinek forgalma 50 százalékkal emelkedett.

A Benzina 333 üzemanyagtöltő állomással jelenleg a cseh üzemanyagpiac 13,5 százalékát tudhatja magáénak. A cég 20 százalékos részesedés elérését tűzte ki célul 2012-re. - Ezt realista célnak tekinthetjük. Két lehetőség áll előttünk: kisebb hálózatok megvásárlása vagy saját kutak létesítése az erre legmegfelelőbb helyszíneken - jelentette ki Ostrowski, hozzátéve, hogy franchise megállapodások révén is terjeszkedni kívánnak.