Eladási hullámmal zárt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 380,07 pontos, 2,97 százalékos csökkenéssel, 12 404,95 ponton zárt kedden.
Vágólapra másolva!

A részvénypiac forgalma a karácsony előtti utolsó kereskedési napon csupán 9,4 milliárd forint volt, meg sem közelítette a 21,4 milliárdos éves átlagot.

A Mol árfolyama 5,5 százalékkal 10 300 forintra csökkent, forgalma 3,1 milliárd forint volt. Az OTP részvények ára 2,4 százalékkal 2913 forintra esett, a bankpapír 2,3 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

A Richter részvényeiért a nap utolsó üzlete során 27 750 forintot fizettek, ami 3,6 százalékkal kevesebb a hétfői záró értéknél. A papír forgalma 1,5 milliárd forint volt. A Magyar Telekom árfolyama - a blue chipek közül egyedül - 0,4 százalékot emelkedett, és 1,4 milliárd forintos forgalom mellett 552 forinton zárt.

Felbontott adásvételi szerződés tett keresztbe a Molnak

A kereskedés apatikus és érdektelen volt, valószínűleg idén már csak formalitásból nyit ki a tőzsde. Amerika jó nyitása ellenére 16 óra körül eladásba kezdtek a brókerek, aminek elsősorban a Mol volt okozója és elszenvedője. Napvilágot látott ugyanis, hogy a cég és az Oman Oil felebontotta márciusban kötött részvény-adásvételi szerződését.

A Telekom jó eredménye valószínűleg összefüggésben van a Macedón leány által megnyert frekvenciapályázattal.