Fiókbankként működik tovább a magyar AXA

Vágólapra másolva!
Az AXA Bank Europe SA magyarországi fióktelepeként folytatja tovább tevékenységét 2009. január 1-jétől az AXA Kereskedelmi Bank Zrt. (AXA Bank Zrt.). A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) december 4-én kelt engedélyét követően a belgiumi felügyelet is engedélyezte az AXA Bank határon átnyúló szervezeti egyesülését belgiumi tulajdonosával. 2009. január 1-jétől az új szervezet neve AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe lesz, amely középtávon 10 százalék körüli piaci részesedés elérésére törekszik a célpiacain - áll a bank közleményében.
Vágólapra másolva!

A fiókteleppé alakulás nincs hatással a jelenlegi díj- és kamatkondíciókra, s az ügyfeleknek nincsen semmilyen teendőjük, a meglévő bankszámlaszámok és bankkártyaszámok is változatlanok maradnak. A magyarországi fióktelep a jövőben is fiókhálózat nélküli direktbankként szolgálja ki ügyfeleit.

Az AXA Bank - korábban ELLA Bank - az idei első félévben 1,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, mérlegfőösszege június végén 189,9 milliárd forint volt. A hitelintézet az év egészére mintegy 2,3 milliárd forint adózás előtti nyereséggel számol, közel 260 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett. Hitelállománya a tavaly év végi 155,3 milliárd forintról az idei év végére várhatóan 221 milliárd forintra emelkedik majd, amely egy év alatt 42 százalékos bővülést jelent.