Összeolvad a három econet-leány

Vágólapra másolva!
Az econet.hu Média, Telekommunikációs és Vagyonkezelő Nyrt. három leányvállalata, a Magyar Vendor Informatikai Szolgáltató Kft., a Sziget.hu Informatikai Zrt., valamint a PRO FUTURE Informatikai Beruházó és Fejlesztő Kft. egyesülnek - közölte az econet.hu a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az egyesülő cégek az econet.hu tulajdonát képező EST Media Group Vagyonkezelő Kft. közvetlen, illetve közvetett egyszemélyi tulajdonában állnak.
Vágólapra másolva!

Az egyesülésre beolvadással kerül sor, amelynek során a Sziget.hu Zrt. és a PRO FUTURE Kft. beolvad a változatlan névvel és székhellyel továbbműködő Magyar Vendor Kft.-be - áll a közleményben. Az egyesülés után a Sziget.hu Zrt. és a PRO FUTURE Kft. megszűnik, vagyonuk a Magyar Vendor Kft-re mint jogutódra száll át. Az egyesülés 2009 februárjára várható bejegyzését követően a Magyar Vendor Kft. továbbra is az EST Media Group Kft. 100 százalékos tulajdonában marad.

A közlemény szerint a változás technikai jellegű, nincs közvetlen kihatással a cégcsoport tevékenységének eredményességére, ugyanakkor a cégszervezet racionalizálása hosszabb távon a költségek csökkenését, illetve a működés hatékonyságának javulását eredményezheti.