Nagyot bukott a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
Megszenvedte a pénzügyi válságot a Deutsche Bank, Németország legnagyobb kereskedelmi bankja.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az adó utáni veszteség körülbelül 4,8 milliárd euró veszteség volt a tavalyi utolsó negyedévben, közölték a bankban szerdán. Az utolsó negyedévi becslés alapján a tavalyi egész évről 3,9 milliárd euró körüli veszteségre lehet számítani. A bank február 5-én ismerteti hivatalosan tavalyi eredményeit.

A pénzintézetnek 953 millió euró volt az adózott eredménye 2007 utolsó negyedében, és 6,51 milliárd az év egészében, a 2006-os, 6,079 milliárd, illetve a 2005-ös, 3,529 milliárd eurós adózott eredmény után.

Josef Ackermann bankelnök elismerte, hogy a rendkívül nehéz piaci helyzet felszínre hozta a bank bizonyos gyengeségeit, amelyeket a jövőben különböző intézkedésekkel igyekszenek korrigálni. Ezeknek az intézkedéseknek egy részét már át is ültették a gyakorlatba: például a piacközeli áron (fair value) nyilvántartott, strukturált hiteltermékek kockázatának való kitettséget az év végére egymilliárd euró alá csökkentették a harmadik negyedév végi 11,9 milliárd euróról. További intézkedéseket ígértek erre az évre.

A pénzintézet a jövőben nagyobb hangsúlyt helyez a magán-és vállalati ügyfelekre, míg eddig elsősorban a befektetési banki üzletág állt a tevékenység középpontjában.