Veres: Nem készül pótköltségvetés

Vágólapra másolva!
A korábbi pénzügyi válság immár a gazdaság széles területét érinti Magyarországon, a kihívásokra az ország eddig mindig megadta a megfelelő válaszokat, és a jövőben is erre törekszik, ugyanakkor nem készül pótköltségvetés - mondta Veres János pénzügyminiszter Miskolcon pénteken.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, az ország a következő hónapok kihívásaira is megadja a válaszokat, az ország finanszírozhatósága, stabil működése "rendben lesz a jövőben is".

Veres János megemlítette azt is: bár a múltban sok kritika érte a kormányt bizonyos beruházásokért, ám bebizonyosodott, hogy helyes volt gáztározók megépítésére költeni, az ország a mostani helyzetben is stabilan megőrizte működőképességét.

Az utóbbi évek infrastrukturális beruházásai bizonyítják, hogy az ország megfelelő befektetési célpont mindazoknak, akik már a válság utáni időszakra gondolnak - mondta a pénzügyminiszter, hozzátéve: vannak ilyenek, sokakkal tárgyalnak, és biztos abban, hogy többekkel megállapodnak.

Veres János szerint a kormány felelőssége az is, hogy évekre előre látva próbálja a megfelelő válaszokat adni a kihívásokra, akkor is, ha ezek nem mindig népszerűek. Hangsúlyozta: minden reálisan gondolkodó "gazdálkodó ember" a holnapra készül, arra, hogy a jövő finanszírozható legyen, és ezt teszi a kormány is.