A Fiat megszerezné a Chrysler harmadát

Vágólapra másolva!
A Fiat részesedés vásárlásáról tárgyal a Chryslerrel. A Fiat környezetbarát technológiát adna cserébe a részesedésért. Az indoklás szerint azért, mert a pénzügyi befektetők elvárják egy fejlett autó alacsony kibocsátással rendelkezzen, és a Chrysler márkái jelenleg erre nem képesek.
Vágólapra másolva!

A Fiat motor-, alváz- és sebességváltó-gyártási technológiát adna a Chrysler 35 százalékáért cserébe - írja a Reuters, nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva. Emlékezetes, hogy a General Motors és a Ford Motor mögött harmadik Chrysler 4 milliárd dollár kormányzati hitelt kapott összeomlása elkerülésére, míg a vállalatóriás további 3 milliárdra számított.

A segélyért cserébe költséghatékonyabb célok elérését várja az amerikai kormány: a munkaerő-költségek csökkentését, a hitelek szerkezetének átstrukturálását, illetve annak bizonyítását, hogy van tervük a hosszú távon életképes vállalat megteremtésére.

"Ebben a gazdasági környezetben minden iparágban vállalatközi tárgyalások zajlanak - a miénk sem kivétel" - jelezte a Chrysler. A Fiat képviselete egyelőre nem reagált a tárgyalások részleteire kérdező média megkeresésére.