Nem tervez elbocsátást a győri Audi

Vágólapra másolva!
Az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője kedden cáfolta azt az értesülést, amely szerint a győri vállalat a következő napokban elbocsátja 1400-1600 dolgozóját.
Vágólapra másolva!

Lőre Péter közölte: az értesülés téves, a győri gyárban a termelés a terveknek megfelelően az újév második, illetve harmadik hetében elindult.

A társaság november végén közölte, hogy december közepétől négy hétre leáll a járműgyártás Győrött, a motorgyártásnál pedig - terméktípustól függően - 2 és 4 hét között szünetel a termelés az év végi időszakban.

Ennek oka, hogy a győri vállalat termelését a Volkswagen konszern gyárainak menetrendjéhez igazítja. A járműgyártás előző éveknél hosszabb időtartamú leállása összefüggésben van a Győrött szerelt kocsik szezonalitásával, a három típus közül kettő ugyanis nyitott kocsi, irántuk a tavaszi-nyári időszakban nagy az érdeklődés.

A társaság korábban közölte, hogy tavaly több mint 1,9 millió motort és 60 ezernél több járművet gyártott. Motorgyártásban az előző évihez hasonló szinten teljesített a győri gyár, járművekből pedig 5,9 százalékkal többet szereltek össze, mint 2007-ben.