Megindulhat felfelé a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 207,15 pontos emelkedéssel, 12 049,75 ponton nyitott csütörtökön, ami a szerdai záró értékéhez képest 1,75 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A heti veszteségek után szerda délután enyhülés következett be mind a világ tőzsdéin, mind a budapesti parketten. A folyamat csütörtökön is folytatódhat, miután szerdán a Dow Jones 3,5 százalékos nyereséget könyvelt el, a Nikkei a kéthavi mélypont után ma közel két százalékos pluszban zárt, és zöld tartományban mozog az amerikai határidős Dow Jones Stoxx 50 is.

A szerda délutáni trend a csütörtöki nap első kötései során is folytatódott, a blue chipek halmozták a nyereséget. Elsősorban az OTP (+3,5 százalék) és a Mol (+2,5 százalék) kapott szárnyra a korai kereskedés során, itt az elmúlt napok veszteségeit igyekeznek visszanyerni a befektetők. A Richter (+0,2 százalék) és a Magyar Telekom (+0,35 százalék) árfolyamai kisebbet emelkedtek.

Megemlítendő az Egis jó kezdése (+3,6 százalék) ami a cég vártnál jobb negyedéves eredményének köszönhető.

Szerda este az OTP 12 054 darab törzsrészvényt vásárolt szerdán a tőzsdén 2431 forintos átlagáron, valamint az ETF BUX OTP alap fedezése céljából további 92 darab OTP részvényt vett 2333 forinton - közölte a pénzintézet a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön. A tranzakciók után a bank saját tulajdonában 17 431 901 darab saját részvény van.