Csökkenéssel nyitott pénteken a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,56 pontos csökkenéssel, 11 587,02 ponton nyitott pénteken. Ez 0,49 százalékos gyengülés a csütörtöki záró értékhez képest. 
Vágólapra másolva!

A csütörtöki rossz hangulaton az amerikai és ázsiai börzék eredményei csak tovább rontottak, így nem biztatók a kilátások a budapesti parketten sem - mondta Balásy Zsolt.

A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a pénteki nap folyamán a fejlett piacok teljesítménye és a General Electric jelentése befolyásolhatja leginkább a budapesti kereskedést. Úgy vélte, a befektetők az OTP-t fogják a legjobban "bántani", hiszen ez a leglikvidebb hazai papír, és a bankpapírok a közelmúlt tapasztalatai szerint általában alulteljesítik a piacot.

Dobár Péter, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. elemzője rámutatott: az amerikai piacon valamelyest javult a kép a csütörtöki zárás óta, a forint ugyanakkor megint nagyon gyenge, és a Nikkei is jelentős mínusszal zárt.

Az elemző szerint az európai piacokhoz hasonlóan, valószínűleg a BÉT-en is a kivárás lesz a jellemző. Dobár Péter szerint az a hír, miszerint a londoni székhelyű EBRD magyar pénzintézetekbe, többek között az OTP-be tervez befektetni, kedvező hatást gyakorolhat a magyar bankpapír árfolyamára.