Újra nyit a zalaegerszegi jégcsarnok

Vágólapra másolva!
Hatvan napra szóló megállapodást írt alá a zalaegerszegi jégcsarnok használatba vételéről a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány a létesítmény tulajdonosával, az MNK Bankkal csütörtökön - tájékoztatta az aláírást követően Marosvári Árpád, az alapítvány elnöke az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A szerződésben foglaltak szerint a jégsport alapítvány két hónapra megkapta a jégcsarnok sportcélú üzemeltetésnek a lehetőségét. Ez alatt az alapítvány fedezi a költségeket. A jégcsarnok üzemeltetése, az előzetes számítások szerint havonta 4 millió forintba kerül.

A költségekhez a szülők - a csarnokban edző Zalai Titánok családja - havi egymillió forinttal járulnak hozzá: az első havi díjat már be is fizették a tulajdonosnak. A fennmaradó összeget önkormányzati támogatásból, valamint a közönség-korcsolyázás bevételéből és az amatőr jéghoki csapatok jégidő befizetéséből fedezik.

Marosvári Árpád megjegyezte: a zalaegerszegi jégcsarnok péntektől 70-80 százalékos kihasználtsággal működik. Továbbra is biztosítják a diákok délelőtti, hatórás korcsolyáztatását, délután pedig a szinkronkorcsolyázók használhatják a jeget. Közönség-korcsolyázásra hetente négy alkalommal lesz lehetőség.

A Zalaegerszegi Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. felszámolását 390 millió forintot meghaladó adóssága miatt 2008 novemberében rendelte el jogerősen a bíróság. A csarnokot 2009 január közepéig a felszámoló cég működtetette, majd nettó 150 millió forintért eladta a csarnok felépítéséhez hitelt nyújtó MKB Banknak.

A felszámoláskor 330 millió forint volt az MKB Bank jelzáloggal biztosított követelésének összege. A bank a veszteséges működtetés helyett múlt szerdán még a létesítmény időleges bezárása mellett döntött, majd ezt követően megállapodást kötött a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvánnyal a csarnok átmeneti használatba vételéről.