Döbbenetes ütemben terjeszkedne a Deichmann

Vágólapra másolva!
Miközben manapság a legtöbb kiskereskedelmi cég a válság miatt összehúzza a nadrágszíjat, elküldi nélkülözhető alkalmazottait és elhalasztja beruházásait, Európa legnagyobb cipőkereskedelmi vállalata grandiózus terjeszkedésre készül.
Vágólapra másolva!

Európa legnagyobb cipőkereskedése, a Magyarországon is jelen levő német Deichmann a cégtörténet legnagyobb terjeszkedését tervezi: még az idén 284 új üzletet akar nyitni. A családi vállalkozás saját erőből finanszírozza a terjeszkedést.

Tavaly a Deichmann - amely 17 európai ország mellett az Egyesült Államokban is működik - tavaly, az árfolyamhatások nélkül számolva, 6,2 százalékkal 3,1 milliárd euróra növelte forgalmát. Világszerte eladott cipőinek száma 4,8 százalékkal, 127 millió párra nőtt. A forgalom több mint fele külföldről származott.

A cég idén Bulgáriában nyit üzletet, jövőre Spanyolországgal bővül a terjeszkedési területe. Németországi alkalmazottainak száma tavaly 300-zal 14 ezerre nőtt, az idén Németországban 400 fős létszámbővítést terveznek. A külföldi alkalmazotti létszámról nem közöltek adatokat.