A görög Marfin Investment Group (MIG) kockázati tőkebefektető társaság érdeklődését fejezte ki az Olympic Airlines iránt, a görög légitársaságra kiírt privatizációs pályázat kudarcba fulladását követően. A kormány befektetésre kérte fel a görög üzleti köröket, miután bejelentette a nagy nyilvánosságot kapott privatizációs eljárás kudarcát, megfelelő ajánlatok híján.

A privatizációs bizottság kérésére válaszul a MIG kész közvetlen tárgyalásokba bocsátkozni annak érdekében, hogy az Olympic görög vállalatként működhessen tovább - írja a MIG tőzsdének benyújtott közleménye.

A MIG szerint az Olympic fennmaradása létfontosságú az ország turisztikai ipara, a munkahelyek megőrzése és az ország külföldi imázsának ápolása szempontjából.

A társaság közölte, hogy lehetőséget ad majd a kormánynak a légitársaság újraállamosítására, három hónappal a következő választások után.

Görögország évek óta vitában áll Brüsszellel az Olympicnak nyújtott állami támogatások miatt. A légitársaság eladására tett legutóbbi kísérlete élvezte az EU Bizottság támogatását, amely beleegyezett az állami támogatások ügyében indított eljárás felfüggesztésébe, ha az értékesítés sikerrel jár.

Az értékesítés sikere érdekében Athén tavaly szeptemberben három egységre bontotta fel a veszteséges társaságot: hajózó, földi kiszolgáló és karbantartó részlegekre. Komoly érdeklődő ennek ellenére sem jelentkezett a tender múlt heti határidejéig.

A MIG ajánlatát, hasonlóan minden más ajánlathoz, alaposan meg fogjuk vizsgálni - közölte a görög fejlesztési miniszter. A MIG legnagyobb részvényese a Dubai Financial Group.