Zuhannak az árak a New York-i tőzsdén

Vágólapra másolva!
Az amerikai pénzügyminiszter monstre bankmentő terve nem nyerte el a tőzsde tetszését: annak ismertetése után a részvényindexek még határozottabban estek, a jelentések szerint azért, mert nem lehetett használható konkrétumokat kihámozni a Gaithner ismertette kormányzati elképzelésből. Érthetően elsősorban a banki részvények árfolyama esett mélyebbre, egyes esetekben drámai mértékben: a Bank of America részvénye 15,8 százalékkal ment alább, a Citié például 10 százalékkal.
Vágólapra másolva!

A New York-i tőzsde DJIA mutatója a keddi kereskedés félidejére becsúszott 8 ezer pont alá, azaz napi vesztesége elérte a 3,25 százalékot. A Nasdaq piac composite mutatója is 2,65 százalékos süllyedést jelzett.

Kedden csökkenéssel indult a kereskedés a Wall Street-en: a befektetők várták az Obama-kormányzatnak a pénzügyi ágazat megmentésére és a gazdaság ösztönzésére tervezett lépéseit.

A kereskedés első perceiben a tőzsde DJIA mutatója 68,82 pont, 0,83 százalék, a Nasdaq technológiai piac mutatója 13,35 pont, 0,84 százalék veszteséggel kezdett. Nagyjából fél óra elteltével csökkent a DJIA vesztesége, 0,30 százalékra, miközben a Nasdaq már nyereséget mutatott, 0,27 százalékot.

Hétfőn a technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,15 ponttal, 0,01 százalékkal csökkent 1591,56 pontra. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 8270,87 ponton zárt 9,72 pont, 0,12 százalék csökkenéssel.