ING: Év végén jöhet a részvénypiaci fellendülés

Vágólapra másolva!
A részvénypiacokon már ma is olcsón lehet vásárolni, de az év végén, a jövő év elején várható a trendforduló, és kezdődhet meg az emelkedés - hangzott el az ING Befektetési Alapkezelő Zrt. sajtóbeszélgetésén szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az alapkezelő szakértői szerint egy év múlva az euró árfolyama 270-280 forint között lesz, a jegybanki alapkamat pedig 8 százalék alá is csökkenhet - mondta Benczédi Balázs vezérigazgató. A szükséges gazdasági reformokat a piac mindenképpen kikényszeríti, így jobban jár az ország, ha "önszántából" teszi meg a régóta halogatott lépéseket.

Pájer Tamás befektetési igazgató ismertetése szerint az euró árfolyama, 3-6 hónapos távlatban 300 forint körül maradhat, de év végére a 270-280 forintos sávban stabilizálódhat. Az ettől erősebb forintot azonban el kell felejteni - mondta. A gyengébb árfolyam jót tesz a gazdaságnak, de a devizahitelek miatt társadalmi problémával jár. Lengyelországban, ahol az árfolyam csak pénzpiaci ügy, nem is vetett ekkora belső hullámokat a zloty árfolyama, pedig többel gyengült, mint a forint - mondta.