Az OTP jelentésének örültek a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Eseményben gazdaág nap elé néztek a brókerek a Budapesti Értéktőzsdén, hiszen a pénteki napot látott napvilágot a tavalyi utolsó negyedéves GDP adat és az OTP gyorsjelentése egyaránt. Bár a magyar gazdaság a vártnál gyengébben szerepelt, az OTP bíztató jelentése miatt emelkedéssel zárta a hetet a tőzsde.
Vágólapra másolva!

A budapesti börze részvényindexe, a BUX 93,70 pontos, 0,8 százalékos emelkedéssel, 11 854,38 ponton zárt pénteken.

Az OTP részvények ára 4,2 százalékkal 2490 forintra emelkedett, ami nem csoda, ha azt tekintjük, hogy az OTP a kifejezetten rossz gazdasági klíma ellenére nyereséggel zárta a negyedévet, az egész tavalyi esztendőt tekintve pedig profitrekordot döntött.

A vezető részvények közül ismét erősödött a Richter, a gyógyszercég papírjai 1,9 százalékos nyereséggel 27 900 forinton zárták a napot.

Veszített viszont értékéből a Mol és a Magyar Telekom, az olajcég papírjai 1,2 százalékkal 9270 forintra, a kommunikációs társaság részvényei 1,3 százalákkal 590 forintra gyengültek.

Annak, hogy az OTP kiugró eredménye nem húzta fel jobban az indexet, egyértelműen a vártnál gyengébb GDP adat az oka.

A fontos adatok ellenére a kereskedők február 13-án sem vitték túlzásba: a 11,2 milliárdos részvénypiaci forgalom még az egyébként alacsony idei 13,5 milliárdnak is alatta marad.