Őrmester Zrt.: nem volt erőszakos gyárfoglalás

Vágólapra másolva!
Cáfolta az Őrmester Vagyonvédelmi Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Zsolt, hogy megszállták volna hétvégén a ZF Hungária Kft. egri gyárát.
Vágólapra másolva!

Az egri ZF gyár - amely autóipari részegységeket készít - elnök-vezérigazgatója, Ulrich Diller hétfőn azt mondta: a korábbi őrző-védő cég, az Őrmester embereit vasárnap este a rendőrség távolította el a gyárból, amelyet pénteken vettek blokád alá.

Emiatt bizonytalanná vált a hétfő reggeli üzemkezdés, így a cég vezetője azt üzente a dolgozóknak, hogy ne induljanak reggel munkába. A termelés hétfőn délután 2 órakor indult el.

Mészáros Zsolt kedden sajtótájékoztatón azt mondta: nem igaz, amit az egri gyár vezetője állít. Véleménye szerint Ulrich Diller törvénytelenül mondott fel a vagyonvédelmi cégnek. A munkát megtagadó vagyonőrök - akiknek jelenleg is szerződésük van az Őrmesterrel - egy konkurens vagyonvédelmi cég alkalmazásában jelentek meg másnap munkafelvételre, az Őrmester dolgozóival egy időben - tette hozzá.

Mészáros szerint, bár a cég előre eltervezett akció áldozata lett, az Őrmester a jogszerűtlen felmondás után is megfelelt a szerződésében vállalt kötelezettségeinek, és nem akadályozta a dolgozók munkáját sem.