A Daimler jövőre már több autó eladására, és eredményeinek javulására számít. Egyelőre viszont még sok autó van raktáron, s a vezetőknek is javadalmazásuk jelentős csökkenésével kell számolniuk.

A raktárkészletek tavaly 19 százalékkal nőttek, s a társaság vezetése szerint az idén még további értékesítési nehézségekkel kell megküzdeni, mielőtt az eladások ismét emelkedésnek indulnak - várakozásaik szerint 2010-ben -, feltéve, hogy az autópiac a várakozásoknak megfelelől megélénkül. A hatékonyság növelésének, illetve a költségek csökkentésének köszönhetően jövőre javulhat a csoport jövedelmezősége is.

Az idei év azonban meglehetősen rosszul indult, miután a tavalyi év egészében az üzemi eredmény 2,73 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 8,71 milliárdról. Az adózott eredmény 3,98 milliárd euróról 1,41 milliárdra, a bevétel 99,4 milliárd euróról 95,9 milliárdra csökkent, a  részvényarányos nyereség 3,83 euróra esett 1,41 euróról. A vezetés 60 eurócent osztalékot javasol a tavalyi 2 euró után.

A vezetők is kevesebb juttatást kapnak: összességében a Daimler hat tagú igazgatóságának javadalmazása tavaly 16,6 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 30,2 millióról. Dieter Zetsche elnök bő 5 millió eurót kapott, egy évvel korábban még 10,2 milliót.