Nem tudták felbeszélni az amerikai indexeket

Vágólapra másolva!
Hullámzó volt kedden a New York-i részvénypiacok teljesítménye, de a fel- és lefelé mutató árfolyami mozgások általában nem voltak jelentősek, bár többségében és a nap nagyobb részében lefelé tartó trendet mutattak. Az ipari index alig több mint fél százalékos, a technológiai mutató pedig ennél is kisebb veszteséggel zárt.
Vágólapra másolva!

A tőzsde Dow Jones ipari indexe (DJIA) indexe hétfőhöz képest 0,58 százalékot veszített és 6723,95 ponton állt a nap végén, míg a Nasdaq Composite mutató 1321,01 ponton, napi vesztesége 0,14 százalék lett. Az inkább lefelé irányuló trenddel az olaj közel 4 százalékos drágulását meglovagolva az olajipari részvények dacoltak leginkább, a DJIA fő felhajtó ereje a Chevron részvénye volt, amely 2 százalékkal tudott drágulni. A technológiai piacon az Apple részvény jeleskedett 2,4 százalékos drágulással.

Emelkedéssel nyitott kedden a Wall Street, a befektetők várták, hogy Timothy Geithner pénzügyminiszter kongresszusi meghallgatásán bemutatja a pénzügyi rendszer rendbehozatalára vonatkozó terveket. Elsősorban a banki papírok drágultak, de Geithner biztató nyilatkozata nem hatott és az árfolyamok visszakoztak. Az Egyesült Államok, illetve szövetségi bankrendszere, a Fed elnöke is inkább bizonytalanságot keltett nyilatkozataival az amerikai gazdaság közeli jövőjét illetően, Obama az első negyedévre borús kilátásokat ígért, Bernanke pedig további akciókat sürgetett a gazdaság kihúzásához a recesszióból.

A dollár jelentősen erősödött, a kereskedés vége felé a bankközin 1,2580-82 dolláron állt az euró. A forintot 307,55-85 magasságában jegyzeték az euróhoz.