Vágólapra másolva!
Eredménytelenül zárult a Malév keddi közgyűlése - írja a szerdai Népszabadság. A többségi tulajdonos, az AirBridge Zrt. javaslatára ugyanis március 18-ra halasztották a részvényesek gyűlését. Így kedden ismét nem döntöttek a társaság tőkehelyzetének rendezéséről , és a lap szerint a hónap elején ismét csak ötvenezer forintos előleget kapnak a cég egyes dolgozói.
Vágólapra másolva!

A halasztás fő oka, hogy a jelenlegi tulajdonosok még mindig nem fejezték be a Malévot birtokló AirBridge részvényeinek átadását a társaságot hitelező Vnyesekonombank, és más, eddig meg nem nevezett magyar partnereknek.

A közgyűlésen kedden arról kellett volna dönteni, hogy ha valaki pénzzel emeli az alaptőkét, akkor a jelenlegi részvényesek ne gyakorolhassák elsőbbségi jogaikat. Ezt követően új részvények forgalomba hozatalával alaptőke-emelést hajtottak volna végre. Ezen túl az alapszabály módosítása és személyi kérdések szerepeltek volna a napirenden.

A Malév pénzügyi helyzete már hónapok óta bizonytalan, s ezen az sem segített, hogy az orosz-magyar kormányközi bizottság ülésén eldöntötték: a jelenlegi-korábbi tulajdonos, Borisz Abramovics helyét, a Malévet korábban hitelező Vnyesekonombank foglalja el.

Emlékezetes, hogy februárban, a fizetés napján csak ötvenezer forint bérelőleget utaltak át a dolgozóknak, a fennmaradó részt pedig kamatokkal együtt csak a hónap második felében sikerült kifizetni. A lap információi szerint a Malév Ground Handling Zrt., a cég földi kiszolgálást végző leányvállalatának vezérigazgatója kedden délután állománygyűlésen közölte az alkalmazottakkal, hogy március elején is csak ötvenezer forint előleget kapnak, a fennmaradó összeget pedig huszadika környékén utalják.