Vágólapra másolva!
Több kelet-európai országban, köztük Magyarországon a globális gazdasági lassulás következtében várhatóan jelentős mértékben vissza fog esni a gazdasági növekedés, ami recesszióhoz fog vezetni - emelte ki a bécsi WIIW gazdaságkutató intézet friss prognózisából a pénteki The New York Times.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi válságnak eltérő hatása lesz Kelet-Európa országaiban, a legnagyobb gazdaságok várhatóan elkerülik a recessziót. A bécsi intézet megállapította: nem állt le hirtelen a nemzetközi pénzáramlás a régióban, mindeddig csak néhány országot, köztük Magyarországot, Lettországot és Ukrajnát érte súlyos csapás.

A befolyásos New York-i újság az előző nap megjelent bécsi jelentés alapján megállapította: Magyarországon, Ukrajnában, továbbá a balti államokban várhatóan jelentős visszaesés lesz a gazdasági növekedésben, ami recesszióhoz fog vezetni. Ezzel szemben Csehországban, Lengyelországban, Szlovéniában és Szlovákiában stagnálás következhet be, de ezek az országok nem feltétlenül fognak recesszióba csúszni. A Balkán államait stagnálás és recesszió fogja jellemezni.