Fellendülést jósol az optimista bróker

Vágólapra másolva!
Az amerikai részvények 25 százalékos emelkedését várja az év végére Jim O'Shaughnessy, a Wall Street egyik jól ismert befektetője. A Reutersnek adott interjújában úgy vélte, nagyon kecsegtető áron lehet most részvényeket venni.
Vágólapra másolva!

Jelenleg a részvényárak 12 éves mélyponton vannak, de O'Shaughnessy folyamatos növekedést vár 2019-ig, éves átlagban 7,3 százalékkal. Bizakodásra készteti a növekedő megtakarítási ráta és az ingatlanpiac lassú talpra állása.

- Manapság az a probléma, hogy mindenki a "meddig eshet még?" mentalitással küzd. Ha megpróbálsz hosszú, 3-5 éves távlatban gondolkodni, rögtön lehurrognak. A mi nézőpontunk szerint viszont a piac még ígéretesebb, mint az év elején volt. Igen, természetesen rövid távon még mehetünk még lefelé, de a végső értékelés így csak egyre jobb és jobb lesz - magyarázta derűlátását.

Gazdasági adatok elemzése kimutatta, hogy 1926 óta a 12 legrosszabb tízéves periódus után mindig egy évtizednyi fellendülés következett. Az első években rögtön 25 százalékkal emelkedtek a részvényárak. Arra a kérdésre, hogy jelenleg mibe fektet be, O'Shaughnessy azt válaszolta, hogy a gazdaság minden ágazatába, vegyesen. Viszont felhívta a figyelmet az államkötvények veszélyire.

"Már néhány hónapja azt mondtam, hogy az új buborék az államkötvény lesz. Mindenki a tízéves lejáratú kötvényekbe önti a pénzét. Ezek az emberek nagyon rosszul fognak járni. Én óvatos voltam az államkötvényekkel kapcsolatban korábban is, és most is az vagyok" - jegyezte meg.