Rövidebb munkahét a GE nyolc magyar gyárában

Vágólapra másolva!
A GE Hungary Zrt. Consumer & Industrial üzletága szerdán bejelentette, hogy megállapodott a szakszervezetekkel a négynapos munkahét bevezetésének feltételeiről. A vállalat célja ezzel a munkahelyek megtartása.
Vágólapra másolva!

A négynapos munkahetet márciustól vezetik be a nyolc gyárban, de egymástól eltérő időpontokban. A rövidebb munkaidő márciusban a gyártósorokon dolgozók megközelítőleg 40 százalékát érinti, ezután az érintettek köre a megrendelések volumenétől függően változhat.

"Magyarország stratégiai központ a GE Lighting számára, gyártási volumenünk 98 százaléka exportra készül.

Visszaestek a megrendelések

A mélyülő gazdasági válság okozta megrendelés-visszaesés mellett a négynapos munkahét bevezetésének kulcsfontosságú szerepe van alkalmazottaink munkahelyeinek megtartásában." - közölte Phil Marshall, a GE Consumer & Industrial üzletág regionális elnök-vezérigazgatója.

A GE Consumer & Industrial budapesti regionális központjában, nyolc gyárában (Budapest - 2 üzem -, Vác, Ózd, Hajdúböszörmény, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Kisvárda) és európai technológiai központjában jelenleg 9500 főt alkalmaz.

A többi GE üzletág összesen ötezer munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, ezeket az üzletágakat - így például a Budapest Bankot - nem érinti a GE Lighting munkaidővel kapcsolatos döntése.