Veres János szerint túlzott mértékben átpolitizáltak Magyarországon a gazdasági kérdésekre adott válaszok, pedig legalább az alapvető kérdésekben egyetértésre kellene jutni.

Sehol nincs olyan megosztottság, mint Magyarországon e tekintetben Európa más országaiban, sehol nincs olyan ellentét kormány és ellenzéke között a meghozandó döntések megítélését, tartalmát illetően, mint Magyarországon - mondta Veres János Salgótarjánban csütörtökön sajtótájékoztatón.

Veres szerint ha egy országban a költségvetési hiány olyan mértékű, mint Magyarországon, "akkor komolyan fel nem merül, hogy az ellenzék olyan javaslatot tegyen, ami a költségvetési hiány átmeneti vagy hosszabb távú rontásával jár".

Nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy a kiadáscsökkentések gazdasági szükségszerűséget jelentenek, bármennyire is másképp fogalmaz az ellenzék. Ha ezt elfelejti, és csak politikai alapon próbál megítélni, véleményezni bizonyos kérdéseket, akkor persze lehet félrevezető mondatokat mondani - mondta Veres János.